Ik houd van de Herfst/Winter! In de 80-er jaren heb ik 8 jaar in het buitenland gewoond en miste toen erg de mooie seizoenen uit Nederland; 9 maanden per jaar boven de 40 graden wordt je toch wel zat. Toen ik weer terugkwam in Nederland kan ik mij herinneren dat het regende en wat genoot ik hiervan (echt waar!), dat was het moment dat ik besloot nooit meer te klagen over de regen (is me niet helemaal gelukt ;-).

Zodra de dagen korter worden en de temperaturen dalen vind ik niets lekkerder dan me weer in grote truien en warme kleding te hullen en mijn winterkleding weer uit te zoeken en klaar te leggen. Nadat de klok weer in de wintertijd stand komt ben ik in mijn element.

Waar de meeste mensen om mij heen het vervelend vinden dat het vroeg donker is vind ik dat juist zo gezellig! Het geeft mij een gevoel van geborgenheid, ik doe de kaarsjes aan, steek vaak de open haard aan en zorg dat het in huis warm en gezellig is. Maar ook op mijn werk vind ik het leuk als ik het buiten donker zie worden. Gek genoeg kan ik niet tegen kou en ben ik een enorme koukleum op een enkele opvlieger na, maar daarover in een later artikel meer. Het genieten van de winter duurt bij mij ongeveer tot na de feestdagen en medio januari begin ik het zat te worden. Dan begint het verlangen naar een lange warme zomer ………..

Dan kan ik weer naar het strand en mijn leuke zomerjurkjes aantrekken en vooral op mijn blote voeten lopen. Met mijn blote voeten in het zand en gezicht en lichaam (goed beschermd natuurlijk) in de zon.

Share: