Ik ben een echte film en serie liefhebster en zeker in de winter kijken wij graag naar Netflix, vandaag deel ik met jullie mijn top 10 series op Netflix. Niet specifiek op volgorde want ik heb van alle tien genoten, zo ben ik bijvoorbeeld een liefhebber van kostuumdrama’s maar hou ook van een mooi verhaal, documentaires, thrillers. Alles op zijn tijd!

1. Breaking Bad:
Echt een must see wat mij betreft, spannend verhaal over een scheikunde leraar, een gewone man gediagnosticeerd met terminale longkanker. Hij raakt verwikkeld in een wereld die eigenlijk niet de zijn is. Het begint met een oud leerling met wie hij leert om crystal meth te koken en het daarna te verkopen. Alhoewel ik aangaf geen echte voorkeuren te hebben is dit wel mijn nummer 1, spannend, goed verhaal echt een top serie!

2. Fargo seizoen 1
Met een geweldige Billy Bob Thornton in de hoofdrol als een manipulatieve meester crimineel. Alhoewel ik zelf geen fan ben van harde series was deze gewoon echt heel goed en kon ik niet stoppen met kijken, we hebben deze serie dan ook in 1 weekend uitgekeken. Inmiddels staat Seizoen 2 ook online, deze gaan we binnenkort zeker kijken.

Fargo is een een alternatieve misdaad serie en bevat droge humor, moorddadige chaos. Lorne Malvo haalt het leven van verzekeringsagent Lester Nygaard overhoop die op zijn manier weer zijn eigen geheimen heeft.

3. Top of the lake:
Deze serie hebben wij recentelijk gekeken, ook weer in een wekend uitgekeken. De serie is opgenomen in Nieuw Zeeland wat op zich al de moeite waard is, er zijn prachtige beelden te zien in Top of the lake, sommige zelfs adembenemend.

Centraal staat politievrouw Robin die op bezoek is bij haar zieke moeder in het dorp waar ze opgroeide, het afgelegen Nieuw-Zeelandse Laketop. Wanneer ze verneemt dat er een meisje uit de buurt – twaalf jaar en zwanger – wordt vermist, gaat ze op onderzoek uit.

4. Homeland
De eerste drie seizoenen kan je op Netflix bekijken, het vierde seizoen had al online moeten staan maar dat is helaas nog niet het geval. We kijken er naar uit!

Het eerste seizoen begint met het verhaal over de Amerikaanse marine sergeant Nicholas Brody die 8 jaar na zijn vermissing terug in zijn thuisland. De soldaat die werd geacht te zijn vermoord in Irak wordt aanvankelijk als held ontvangen. Totdat de briljante CIA agent Carrie Mathison (Golden Globe winnares Claire Danes) hem ervan verdenkt in werkelijkheid lid te zijn van Al Qaeda en van plan is een terroristische aanval te plegen.

5.  Downton Abbey
Ach wat houd ik hiervan, heerlijk kostuumdrama’s, mooie landschappen en Engels. Heerlijk voor in de wintermaanden!
De serie speelt zich af in de fictieve Downton Abdij, een statig landhuis van de graaf van Grantham, in het begin van de regeerperiode van Koning George V, gedurende de twee jaar voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog. Het begint met het nieuws van de schipbreuk van de Titanic en volgt het leven van de aristocratische familie Crawley en hun personeelsleden.

6. Suits
Het verhaal draait om Harvey Specter en Mike Ross. De twee advocaten vertegenwoordigen de meest prestigieuze bedrijven van New York. Aan de top van de keten wordt vuil spel gespeeld. Alles lijkt te zijn geoorloofd wanneer er miljoenen dollars op het spel staan. Heerlijke serie waar wij van hebben genoten,  we kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen online komt.  Daarbij ben ik fan van Harvey Spector ;-).

7.  Orange is the new Black
De serie gaat over Piper Chapman die door foute keuzes in haar leven ooit betrokken is geweest bij een handel in drugs. We volgen haar vele jaren later, waarin ze deze fouten lang en breed achter zich heeft gelaten en haar leven juist helemaal op orde lijkt te hebben met een leuke verloofde en een eigen lijn badproducten waar zelfs een groot warenhuis interesse in heeft getoond. Echter heeft iemand uit haar verleden Piper verlinkt en zal zij alsnog moeten boeten voor de fouten in haar verleden, door het uitzitten van een gevangenisstraf. In de serie volgen we Piper haar nieuwe leven in de vrouwengevangenis waar ze vijftien maanden zal verblijven. Ook dit is een verslavende serie!

8. Lilly Hammer
Dit is een spin off van Sopranos, een serie die als je deze nog niet hebt gezien de moeite van het kijken meer dan waard is. Staat helaas niet op Netflix. In Lilyhammer speelt Steven Van Zandt de rol van gangster Frank Tagliano. Wanneer hij vrijwillig getuigt tegen de fameuze gangster Aldo Deluci, eist hij overgeplaatst te worden naar Lillehammer, het stadje in Noorwegen dat tijdens het kijken naar de winterspelen in 1994, een enorme indruk op hem heeft nagelaten: zuivere lucht, maagdelijk witte sneeuw en veel knappe vrouwen.

9. The returned
Dit gaat niet over zombies (ben ik niet zo’n fan van alhoewel ik heb gehoord dat de walking dead de moeite waard is, mmm weet niet of dit zo mijn ding is). Afijn the returned gaat over een dorp, de eerste aflevering gaat over Camille, een vijftienjarig meisje dat vier jaar eerder omkwam bij een busongeluk en nu ineens weer bij haar moeder voor de deur staat, alsof ze even een ommetje heeft gemaakt. Wat er precies gebeurd is, herinnert ze zich niet. Het is een spannende serie met een wat voorspelbaar einde, dat wel. Maar toch zeker de moeite waard wat ons betreft.

10. Blood line
In iedere familie is wel iets aan de hand. Broers die elkaar niet kunnen luchten, een vader die uit de bocht vliegt of simpelweg een gebeurtenis uit het verleden die nog altijd diepe sporen achter laat. De familie Rayburn gaat daar eigenlijk nog eens keihard overheen. Van de buitenkant lijkt de familie in Flordia misschien wel het ideale gezin. Vader en moeder runnen een hotel aan het strand en zijn belangrijke gezichten in de regio. Ook met de aanwezige kinderen lijkt het in orde. John is de lokale sheriff en Kevin runt de haven. Dochter Meg is actief als advocaat. Het eerste haarscheurtje is echter al direct zichtbaar, want de oudste zoon Danny is volledig uit beeld. Hij woont ook als enige niet in de buurt en keert pas terug naar Florida Keynes voor een groot familiefeest.

Wat we ook nog een leuke serie vonden is Drop Dead Diva, geen topper wel redeijk hilarisch, gaat eigenlijk nergens over maar is zeer vermakelijk wat mij betreft 😉

Ik ben benieuwd wat jouw favorieten zijn op Netflix, laat je het me weten in de comments?

X Julia

Share:
Written by Julia
Persoonlijke beauty, lifestyle & rimpelblog van Julia van Geenhuizen