Hallo, vandaag een blogpost over muziek. Ik kan niet zonder muziek het is voor mij een soort zuurstof. In mijn jonge jaren had ik een platenspeler en een bandrecorder (ja echt!) en in mijn pubertijd had ik al een walkman en liep er altijd mee rond, heerlijk vond ik het.

 Thuis luister ik muziek via ons Sonos (draadloos) systeem in combinatie met een klassieke Ipod en Spotify, vooral Spotify wordt steeds meer gebruikt.Ik heb inmiddels ook al behoorlijk wat afspeellijsten in Spotify.

Ik heb meerdere in ear kop telefoons maar momenteel  gebruik de in-ear van NAD die echt heel fijn is want behalve dat het geluid heel mooi is dempt deze ook omgevingsgeluiden, heerlijk vooral op mijn werk en voor op reis als ik me af wil sluiten, deze bevalt dus goed 😉

Muziek staat voor mij gelijk aan gevoel en emoties en kan zeker helend werken en troost bieden. Ook luister ik vooral in de auto graag naar de radio. In de periode dat mijn dochter naar het ziekenhuis in Groningen was overgebracht moesten er regelmatig grote afstanden overbrugd worden.  Mijn hoofd zat toen zo vol dat het op dat moment teveel was om behalve muziek naar “gepraat” op te radio te luisteren.

Sindsdien luister ik heel graag naar Sublime FM, een jazzy zender met een fijne vibe en ze hebben het nieuws van de vooruitgang (positief nieuws) een leuke bijkomstigheid want van het nieuws kom je nooit af ;-).  Op mijn werk luister ik ook graag naar Classic FM, daar kan ik prima bij werken en werkt rustgevend.

Vandaag deel ik met jullie een lijstje favoriete Nederlandse nummers welke ik op Spotify heb staan, dit is een slechts selectie want er staan er veel meer op 😉

 1. De verzoening (Frank Boeijen)
 2. Twee mannen zo stil (Stef Bos & Frank Boeijen)
 3. De dag zal komen (Stef Bos)
 4. De stilte valt zo hard (Van Dik Hout)
 5. Wat is mijn hart (zowel Marco als de uitvoering Simone Kleinsma)
 6. Margherita (Marco Borsato)
 7. Vreemde handen (Marco Borsato)
 8. Zeg me wie je ziet (Marco Borsato)
 9. Onderweg (Abel)
 10. Simpel Verlangen (de Dijk)
 11. Als de liefde niet bestond (Guus Meeuwis)
 12. Ik heb je lief (Stef Bos)
 13. Steeds weer (Henk Westbroek)
 14. Ken je mij (Trijntje Oosterhuis)
 15. Laat me niet alleen (Jacques Brel)
 16. Mag ik dan bij jou (Claudia de Breij)
 17. Liefde van later (Herman van Veen)
 18. Geen kind meer (Karin Bloemen).
 19. Telkens weer (uitvoering Pascal Jacobsen)
 20. Is dit nu later (uitvoering Pascal Jacobsen)

♥ Julia

Share:
Written by Julia
Persoonlijke beauty, lifestyle & rimpelblog van Julia van Geenhuizen