sense8-5801
Featured Video Play Icon

Netflix, heerlijk we kijken bijna geen tv meer maar naar Netflix. Inmiddels hebben wij al heel wat series gezien, ik deel met jullie de series die wij het afgelopen half jaar hebben bekeken. Ik heb de waarderingen van de IMDB (International Movie Data Base) erbij gezet.

Sense8 (IMDB 8.4)
Sense8 vertelt het verhaal van acht verschillende mensen, verspreid over de aarde en compleet verschillend van elkaar. Er is een ding dat ze met elkaar gemeen hebben: alle acht zijn ze sensibles. Ze communiceren met elkaar via gedachten en ook al spreken ze allen een andere taal ze verstaan elkaar. Ik vond Sense8 een leuke serie, wel een wat trage start maar als je er eenmaal inkomt dan kijkt het lekker weg (vinden wij) het blijft altijd een persoonlijke smaak.

Stranger things (IMDB 9.0)

1

Dit is de meest recente serie die wij hebben gekeken, zoals je kunt zien kreeg deze op IMDB een hele hoge waardering wat ik persoonlijk een beetje overdreven vindt. Oh ja we hebben zeker genoten van deze serie en in het begin vond ik het wel spannend maar ik vond het wel een hoog “kinder” gehalte hebben. Zij spelen de hoofdrol (overigens met verve!).  De serie begint bij de verdwijning van een jongetje, zijn moeder (gespeeld door Wynona Reyder die ik echt geweldig vindt), zijn vrienden  en een politiechef moeten heel wat doorstaan om hem terug te krijgen. Geen 9.0 waard maar zeker de moeite van het kijken wel waard, gewoon een lekkere wegkijker.

Gran Hotel (IMDB 8.5)

grand-hotel-01_article

Dit is echt in mijn straatje, doet aan de BBC kostuumdrama’s denken maar dan een spaanse variant 🙂 Ik ben gek op kostuumdrama’s dus heb echt genoten van deze serie. Alhoewel het de serie uit “maar”drie seizoenen bestaat zijn er wel 22 afleveringen per seizoen  maar wij vonden dat geen enkel probleem ;-).  Gran Hotel zit vol intriges en gespleten persoonlijkheden, hoofdrol is weggelegd voor Alicia (prachtige vrouw overigens). Prachtige beelden en een meeslepend romantisch verhaal, echt een serie voor de liefhebbers van Downton Abbey! Er zijn zelfs mensen die een vergelijk maken zoals je bijvoorbeeld hier kunt lezen. Wij hebben genoten van Gran Hotel!

The bridge (IMDB 8.6)

The-Bridge-Netflix

Ik ben altijd wel gek op Scandinavische series en films, deze serie speelt zich af tussen Denemarken en Zweden. Precies op de grens wordt een lichaam gevonden en worden de Deense en Zweedse Inspecteurs Martin Rohde en Saga Noren gedwongen om samen te werken. Een serie met een goede verhaallijn en mooie ontwikkelingen. Wij vonden dit echt een topper, wat mij betreft zeker een aanrader.

En last but not least

Narcos (IMDB 8.9)

Narcos

In één woord G E W E L D I G!! wat een super serie over het leven van de geweldadige Pablo Escobar. Een prachtige serie, het gekke is dat je bijna nog een soort van sympathie voor deze geweldadige man zou kunnen krijgen. Zeker een aanrader!!

Ik ben benieuwd naar jullie Netflix lijstjes 🙂

Julia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:
Written by Julia
Persoonlijke beauty, lifestyle & rimpelblog van Julia van Geenhuizen