Een tatoeage nemen
Als je dat vijf jaar geleden aan mij had gevraagd had ik geantwoord dat ik dat niet zou doen omdat het niet bij mij paste. Hoe anders is dat nu……..

Vroeger associeerde ik tatoeages altijd met ruige types & zeemannen, vraag me niet waarom maar dat was wel zo. In mijn jeugd (in de zeventig/tachtiger jaren) kleurde gekleurde tatoeages van ankers, rozen met namen van geliefden het straatbeeld. Maar vandaag de dag zijn het ware creatieve kunstwerken welke door tattoo artiesten gemaakt worden (zie voorbeeld boven aan dit artikel).

Waarom wil ik nu wel een tattoeage?
Sinds het overlijden van mijn dochter Adwa heb ik een “tatoeage drang”. Negen maanden heeft ze veilig bij me “gelegen” en nu wil ik haar graag een permanent plekje op mijn lichaam geven. Dat is een sterk verlangen die direct naar haar overlijden is ontstaan, op z’n zachtst gezegd een wending die ik nooit had verwacht. Vandaar dat ik ook al ruim twee jaar heb gewacht om de beslissing te nemen want ik wilde er wel zeker van zijn.

Welke tatoeage
Ik wil heel graag een tatoeage die naar mijn dochter Adwa verwijst. Dat kan van alles zijn, de naam van mijn blog verwijst ook naar haar dat kun je hier lezen. Dingen die mij aan haar doen denken om verschillende redenen zijn golfjes en olifanten, maar het kan ook totaal wat anders worden uiteindelijk. Zeker is dat ik een tatoeage met fijne lijntjes wil en vooral niet te groot en niet gekleurd.

Onderstaande tatoeages vind ik mooi (niet specifiek de tekst maar wel de lijntjes en vormen)

Waar wil ik de tatoeage laten zetten?
Ik ben natuurlijk op een leeftijd dat de zwaartekracht parten gaat spelen dus voor mij is het duidelijk dat de tatoeage op een plek gezet zal worden die niet gaat hangen uiteindelijk 😉 Ook moet ik rekening houden met mijn werk waar ik representatief moet zijn dus kan de tatoeage niet altijd zichtbaar zijn.

Bij wie?
Ik heb nog geen flauw idee bij wie ik de tatoeage laat zetten en ben dan ook nog steeds op zoek (ik woon in de regio Haarlem dus als je iemand weet). Ook is het belangrijk dat degene die mijn tatoeage gaat zetten meedenkt en creatief is zodat de ontstane tattoo helemaal op z’ plek valt. Daarnaast is een goede hygiëne ook erg belangrijk, je kunt hepatitis of zelfs hiv krijgen als de hygiëne niet goed in acht wordt genomen dus zeker ook een belangrijk punt!

En heb jij ook een tatoeage, met of zonder speciale betekenis?

Julia

 

 

BewarenBewaren

Share:
Written by Julia
Persoonlijke beauty, lifestyle & rimpelblog van Julia van Geenhuizen